Ingrediente:
Pentru 4 portii
- 3 oua
- 1 lingurita patrunjel verde, tocat
- 1 lingura marar verde, tocat
- 40 gr. parmezan ras
- 40 gr. branza de oaie, data pe razatoare
- 2 linguri de vin alb sec
- piper negru proaspat macinat
- 400 gr. spaghete
- 550 gr. file de somon, fara piele
- 25 gr. unt
- 1 lingurita ulei de masline
- frunze de patrunjel verde, pentru ornat
Mod de preparare:
Bateti ouale intr-un castron cu patrunjelul, mararul, jumatate din branza rasa (atat parmezan cat si de oaie), vinul alb si piper, dupa gust.
Fierbeti spaghetele in apa cu sare.
Intre timp, taiati somonul bucati nu prea mari. Topiti untul intr-o tigaie incapatoare, cu uleiul, si prajiti bucatile de peste cca. 3-4 minute, pana devin opace.
Scurgeti spaghetele, puneti-le din nou in oala in care au fiert si adaugati amestecul de ou batut. Amestecati bine. Caldura spaghetelor va transforma ouale crude intr-un sos cremos.
Incorporati branza ramasa (parmezan si cea de oaie), precum si bucatile de somon, amestecati din nou, cu grija sa nu sfaramati pestele. Transferati apoi pastele intr-un castron, ornati cu frunze de patrunjel verde si serviti imediat.