Ingrediente:
- 4 bucati de file de somon
- 2 linguri de suc proaspat de lamaie
- 1 lingura de miere
- 1/4 cana de ulei de masline
- jumatate de cana de busuioc proaspat
- 2 catei de usturoi (tocati)
- 1 ardei iute mic (pastreaza si semintele daca iti place sa mananci foarte iute)
- 1 ardei gras rosu (taiat bucatele mici)
- 1 ardei gras galben (taiat bucatele mici)
- 1/4 cana de stevie (tocata)
- 1 lingura de otet balsamic
- 1 lingura de ulei de masline
- sare si piper alb
Mod de preparare:
Pune intr-un mixer (blender) mierea, sucul de lamaie, 1/4 cana din uleiul de masline, busuiocul, usturoiul si ardeiul iute. Amesteca pana totul se transforma intr-un piure si adauga-l peste somon. Pune bucatile de peste intr-o punga (impreuna cu sosul) si lasa-l la marinat in frigider peste noapte sau macar 4 ore (intoarce-l de cateva ori).
Pune ardeii grasi si stevia intr-un castron si amesteca-le cu 1 lingura de balsamic si 1 lingura de ulei de masline. Pune compozitia obtinuta la frigider (cat timp gatesti somonul).