Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 felii pe piept de pui (a 150g fiecare),
- sare,
- piper,
- 1kg cartofi,
- 1 catel de usturoi,
- 1 galbenus,
- nucsoara,
- 4 linguri ulei,
- 750g conopida,
- 10g unt sau margarina.
Mod de preparare:
Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea, piperul si nucsoara rasa. Se invelesc feliile de carne intr-un strat de cartofi si se prajesc in uleiul incins, la foc potrivit, circa 20 de minute, intorcandu-se pe ambele parti. Se spala conopida, se rupe buchetele si se fierbe – cu capac – in 50ml apa sarata, circa 10 minute. Se scurge bine si se rumeneste usor in unt sau margarina. Se serveste langa snitelele cu crusta de cartofi.
Sfat: crusta reuseste bine daca nu stoarceti cartofii rasi, pentru ca amidonul o mentine intreaga. Folositi, pe cat posibil, cartofi care nu se sfarma la fiert.