Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 felii de carne (a 150g fiecare),
- sare,
- piper,
- grasime pentru prajit,
- 2 felii de sunca de Praga (100g),
- 4 felii cascaval (150g),
- 750g varza de Bruxelles (congelata),
- 1/2 lingurita de chimen,
- 1 ceapa,
- 2 mere,
- 20g unt sau margarina.
Mod de preparare:
Se spala carnea, se sterge, se sareaza, se pipereaza si se prajeste in grasimea incinsa cate 3 minute pe fiecare parte. Pe fiecare bucata de carne se pune 1/2 felie de sunca, o felie de cascaval, se acopera cu capac si se lasa sa se topeasca. Se pune carnea deoparte, la cald. Varza de Bruxelles se fierbe 10 minute in apa sarata (putina ) cu chimen. Se taie ceapa cubulete, se taie merele (curatate de miezul lemnos) felii si se calesc in grasimea incinsa. Se adauga varza de Bruxelles scursa bine, se caleste si ea si se serveste impreuna cu carnea prajita cu sunca si cascaval.