Atunci cand vine vorba despre costume barbati, exista domni care poarta costumele in viata de zi cu zi, in timp ce alti barbati poarta costumele doar la ocazii cu adevarat importante. Oamenii de afaceri, dar si barbatii care ocupa functii foarte importante la locul de munca (directorii de exemplu) poarta costume barbati in fiecare zi, pentru ca acesta este codul vestimentar pe care trebuie sa il adopte la servici.
In schimb, barbatii care nu sunt adeptii tinutelor elegante si care nu poarta in viata de zi cu zi costume, isi indreapta atentia spre costume atunci cand participa la o nunta, la un botez sau in zile de sarbatoare.
In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta catefa sfaturi utile pentru alegerea costumelor potrivite pentru barbati, iar aici facem referire la acei barbati care poarta destul de rar un costum. Cei care poarta zi de zi costume, cu siguranta stiu care sunt factorii pe care trebuie sa ii ia in considerare pentru a face cea mai buna alegere.
Alegerea marimii potrivite
Indiferent cat de multi bani ati cheltuit pentru a-l cumpara, un costum necorespunzator in ceea ce priveste marimea, iar aici putem spune fie ca este prea strans si pare restrictiv, sau este prea mare si arata voluminos si ciudat, nu va arata niciodata bine. Calea de alegere a potrivirii corecte poate fi o provocare, dar merita efortul pentru a evita disconfortul cand va purtati costumul. Iata principalele lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare cand cautati costume barbati.
Umerii – tampoanele umarului trebuie sa stea plat si nu trebuie sa iasa dincolo de umerii tai. Cusatura umarului ar trebui sa se intalneasca cu cusatura mansonului in care bratul tau se intalneste cu umarul tau. Daca cusatura care leaga aceste parti ale sacoului este inaltata sau indoita in jos, nu va sta bine.
Lungimea sacoului – partea din spate a sacoului ar trebui sa cada confortabil intr-o linie dreapta, cu marginea inferioara care se scurge peste partea superioara a curbei formate de fesi, dar nu mai mica decat articulatiile. Nu ar trebui sa se aplece la spate deasupra feselor sau sa cada in urma lor si sa se indoaie. Atunci cand bratele tale sunt atarnate direct in jos, ar trebui sa poti sa iti alimentezi degetele sub marginea sacoului tau.
Inchiderea – jacheta ar trebui sa se potriveasca indeaproape in jurul stomacului, dar nu prea stransa pentru a evita zgomotul incomod al butoanelor. O jumatate de pumn trebuie sa fie intre tine si sacou.
Scaunul – aka “fundul”. Acest lucru nu ar trebui sa stranga in jurul feselor – in cazul in care se intampla acest lucru, se vor observa tulpini orizontale sub fesa sau pantalonii se vor vedea drapati in jos pe spatele coapsei, ceea ce mai pe intelesul tuturor inseamna ca se va vedea materialul adunat.
Pauza de pantaloni – aceasta se refera la punctul in care pantalonii tai ating pantofii. Manseta ar trebui sa se odihneasca pe partea superioara a pantofului tau, dar nu ar trebui sa faca mai mult decat atat, pantalonii care sunt prea lungi vor parea neglijenti.
Cum se fac masuratorile pentru alegerea unui costum?
Daca veti trece pragul atelierelor de croitorie ale celor mai renumiti creatori de moda, printre care si Adina Buzatu, croitorii au deja un sablon de masurare a croitorilor pentru a va asigura ca aveti intotdeauna potrivirea potrivita.
Cu toate acestea, daca sunteti pe cont propriu si, ca 90% din populatie, fara un croitor personal, atunci este important sa stiti cum sa faceti masuratori pentru un costum. Invatarea masurarii unui costum este esentiala daca nu planuiti sa cumparati un costum la comanda de la un croitor (care va face munca grea pentru dvs.).
Pur si simplu masurati-va folosind instructiunile de baza de mai jos si folositi ghidul de masurare a costumului pentru a va asigura ca achizitionati cea mai potrivita dimensiune.
Cum sa faceti masuratori pentru un costum
Inainte de a incepe, veti avea nevoie de o banda si de un prieten care sa va ajute sa faceti masuratorile. Este ideal daca purtati o camasa sau un tricou si o pereche de pantaloni care nu sunt blugi atunci cand masurati si asigurati-va ca pastrati banda masurata, dar nu tensionata. Ghidaj pentru masuratorile personalizate:
Gat – masurati in jurul gatului la nivelul la care va sta gulerul camasii. Nu trebuie sa te simti limitat de banda pentru o potrivire confortabila. Umeri – Masurati de la sfarsitul umarului stang pana la capatul umarului drept.
Pieptul – masurati orizontal in jurul pieptului aproximativ la nivelul mamelonului, sub armpits si peste lamele umarului.
Talie – Masurati orizontal in jurul stomacului dvs. la nivelul fundului gatului.
Scaun – masurati in jurul soldurilor si feselor la cel mai larg punct.
Coapsa – masurati in jurul coapsei la maxim.
Talpa pentru talie – Masurati conturul spatelui de la guler pana la zona aproximativ opusa navei tale.
Lungimea manecii – Masurati de unde se intalnesc cusaturile de pe umar pana unde doriti ca maneca sa se termine.
In interiorul piciodului – Masurati din partea cea mai de jos a picioarelor pantalonilor, mentinand masura intinsa, pana unde doriti sa se incheie partea de jos a pantalonilor.
Inaltime – masurati paralel de la varful capului spre podea.