Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 800 g cartofi,
- sare,
- chimen,
- o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar),
- 2 cepe mici,
- 6 castraveciori murati,
- 200 g smantana acra,
- un borcan de iaurt,
- piper alb,
- o lingura zeama de lamaie,
- un varf de cutit coaja rasa de lamaie,
- 8 fileuri de scrumbie afumata.
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se fierb in apa cu sare si chimen. Verdeata se toaca marunt (se lasa doar cateva frunzulite pentru garnisit). Se curata o ceapa si se taie rondele, iar doi castraveciori se taie cubulete. Se mixeaza verdeata cu doua linguri de smantana, apoi se adauga restul de smantana si iaurtul. Se incorporeaza rondelele de ceapa, cateva cubulete de castraveciori, piper, putina sare, zeama si coaja rasa de lamaie. Se baga fileurile de scrumbie sub un jet de apa, se zvanta, se introduc in sosul de smantana si se lasa sa se patrunda. Se servesc cu cartofi fierti si curatati, garnisite cu restul de ceapa, castraveciori si verdeata.
1 comment
Imi place cum prezinti retetele tale, sunt prezentate bine si in detaliu, ce condiment merge cel mai bine pentru pieptul de pui la gratar?
Comments are closed.