Ingrediente:
- 500g carne de porc,
- 200g carne de vita,
- 100g costita afumata,
- 200g ciuperci,
- 1 ceapa,
- 1 lingura bulion,
- 1 lingura bulion,
- 2-3 rosii mari de la borcan,
- 1 felie inmuiata in lapte,
- 1 ou,
- 50ml ulei,
- sare,
- boia dulce,
- piper,
- marar,
- patrunjel,
- 3 crengute cimbru,
- 2 verze acre,
- 1 paharel vin alb.
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se taie nu prea marunt impreuna cu ciupercile. Se caleste totul in ulei fierbinte. Dupa ce s-a aurit ceapa putin, se da vasul deoparte la racit. Se trece carnea taiata bucati prin masina de tocat impreuna cu ceapa si ciupercile calite si felia de paine inmuiata, dupa ce a fost bine stoarsa. Se amesteca cu ou, verdeata tocata marunt si bulion. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, si boia. Se framanta bine 5-6 minute, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Separat se aleg frunzele de varza murata si se trec printr-un jet de apa rece. Apoi se fac sarmalele. Restul de varza se taie marunt. Intr-un vas se aseaza primul strat cu varza taiata, apoi sarmalutele. Dupa aceea se pune peste ele al doilea strat din restul de ciuperci taiate impreuna cu costita afumata taiata feliute mici. Punem un nou strat de sarmalute. Si din nou varza acra taiata marunt, ultimul strat sa fie ciuperci si costita taiata, peste care se presara restul de varza tocata impreuna cu cimbru. Se toarna apa pana aproape de nivelul sarmalelor si se da la cuptor la foc mic. Cand sunt aproape gata se toarna vinul, se pun rosiile taiate felii, apoi se da din nou la cuptor si se tine pana sunt fierte si frumos rumenite. Se servesc cu mamaliguta si dupa gust cu smantana.