Ingrediente (pentru 10 portii):
- 2 verze murate
- 1 kg ciuperci champignon
- 150 g orez
- 4 cepe
- 2 ardei
- 100 ml ulei
- 2 morcovi
- 1 conserva suc de rosii (~300 g)
- 1 legatura marar
- 1 lingura cimbru uscat
- 2 foi dafin
- 5-6 boabe piper negru
- sare si piper
Varza se desface frunza cu frunza si se lasa intr-un castron cu apa peste noapte la desarat. A doua zi, se taie frunzele de dimensiunea a doua palme, eliminandu-se apa si cotoarele. Orezul se pune la fiert in apa cu sare si se fierbe pe jumatate cat sa ramana inca tare. Ciupercile se taie in cuburi mici, ceapa la fel, morcovii se rad , ardeii se taie si ei cubulete. In jumatate din cantitatea de ulei se prajesc legumele timp de 5 minute pana se inmoaie. Se amesteca compozitia cu orezul si cu condimentele impreuna cu mararul tocat si se lasa la racit. Cadn este aproape rece, se pune pe fiecare foaie de varza cate o lingura din compozitie si se infasoara.
Sarmalele se aseaza intr-o oala incapatoare pe fundul careia s-a pus un strat de varza tocata. Cand oala se umplu se pune deasupra un alt strat de varza tocata. Uleiul ramas se amesteca cu sucul de rosii si se pune peste sarmale impreuna cu foile de dafin si boabele de piper. Se toarna apoi apa cat sa acopere trei sferturi din cantitatea de sarmale. Se fierbe acoperit la foc mic timp de 1 ore, apoi se baga la cuptor, fara capac inca 1 ora la 200 de grade.
Pofta buna!
1 comment
Sa fiu sincera, nu cred ca se compara cu cele cu carne 😀
Comments are closed.