Ingrediente:
- 5-6 cepe,
- 1-2 linguri patrunjel tocat,
- 1 telina,
- 1/2 kg orez,
- 1 pahar ulei,
- 3 cartofi,
- 1 pahar suc rosii,
- 100 gr. ciuperci,
- 4 oua,
- piper,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt si se caleste. Se adauga morcovul, telina si cartofii, toate tocate marunt. Se prajesc. Se sting cu apa. Se lasa la fiert 20 min. Orezul se fierbe separat. Dupa ce s-au fiert legumele se adauga ciupercile si se mai dau intr-un clocot. Legumele si orezul se scurg de apa. Se iau cele 4 oua si se bat. Se amesteca cu legumele si orezul. Compozitia se potriveste de sare si piper. Se pune in foi de varza sau stevie. Sarmalele se asaza in cratita. Peste ele se pune sucul de rosii, sare (daca mai este nevoie), apa, se introduc la cuptor acoperite.