Ingrediente:
50 g ulei, 200 g ceapa, 1,5 kg organe de miel (inima, ficat, plaman), 20 g orez, sare, piper, patrunjel taiat, frunze de dafin, 600 g de prapor de miel, 5 oua, 5 dl lapte dulce, 5 dl iaurt.
Organele mielului se fierb in apa cu sare si cu foi de dafin. Odata fierte se pun la racit si odata racite se dau prin masina de tocat carne. O jumatate de ora inainte de a fi folosit, praporele de miel se pune in apa rece. Orezul se spala si se fierbe. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga organele de miel tocate si se lasa putin impreuna la distuit. Din aceasta compozitie la care se adauga 2 oua si orezul fiert se face un amestec pentru sarmale. Praporul se taie fasii mai late si lungi pentru a putea infasura sarmalele in ele. Pe fundul unui vas mai mic care se unge se pun fasiile de prapor ramase peste care incep sa se aseze sarmalele deasupra carora se pune restul de oua batute cu laptele dulce. Se dau la cuptor pana cand scade laptele din vas. Aceste sarmale se servesc cu iaurt.