Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os),
- 6 vinete potrivite,
- 250 g rosii coapte,
- 2 cepe,
- 3 catei de usturoi,
- 2 crengute de cimbru,
- 1/2 lingurita chimen pisat,
- 6 linguri ulei de masline,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor – sub grill – circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180ºC. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.