Ingrediente (pentru 6 persoane):
Pentru biscuit:
- 3 oua,
- 90g zahar pudra,
- 75g faina,
- 1 lingura de lichior sau sirop de portocale,
- 15g unt,
- 1 praf de sare.
Pentru garnitura:
- 100g ciocolata neagra (amaruie),
- 200g ciocolata cu lapte,
- 100g unt,
- 80g zahar pudra,
- 4 oua,
- 200ml frisca,
- 4g gelatina,
- 50ml rom.
Mod de preparare:
Preparati biscuitii: separati albusurile de galbenusuri si pe acestea din urma amestecati-le cu zaharul si siropul de portocale, folosind un mixer electric. Dupa circa 5 minute, incorporati faina. Bateti albusurile spuma, punand si un praf de sare. Varsati peste ele dintr-o data compozitia galbenusuri-zahar-faina si amestecati usor. Acest amestec se toarna intr-o seringa pentru spritat sau intr-o punga de plastic care are un colt taiat. Pe o tava acoperita cu hartie cerata unsa cu unt, puneti cu spritul biscuiti de 8-9cm lungime., lasand intre ei un spatiu suficient. Se pun la copt, 10-12 minute, in cuptorul deja incalzit. Dupa ce s-au racit bine, dezlipiti-i de pe hartie. Topiti la bain-marie ciocolata neagra, 100g ciocolata cu lapte si untul. Separat, amestecati 4 galbenusuri cu 80g zahar pudra, pana ce compozitia se albeste. Incorporati ciocolata topita, apoi gelatina dizolvata in apa rece, scursa si topita in romul fierbinte. Continuati sa amestecati, pana ce compozitia se raceste complet. Bateti albusurile spuma, amestecati-le cu frisca rece si incorporati succesiv in compozitia cu ciocolata. Tapetati o cratita cu biscuiti si turnati crema. Lasati-o la frigider minim 6 ore. Inainte de a servi, rasturnati sarlota pe un platou si decorati-o cu ciocolata cu lapte rasa.