Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 chifle
- 8 foi de salata verde
- 2 morcovi
- 1 legatura de marar
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
Salata se spala si se tamponeaza cu servetele pentru a se usca. Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mare. Mararul se toaca marunt. Ouale se bat pentru omleta si se amesteca cu morcovul ras, mararul tocat, sare si piper. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se toarna omleta care se va praji acoperita cu un capac, la foc mic, pana se umfla si devine aurie.
Chiflele se taie in doua pe orizontala si se pun pe un gratar incins cu partea interioara timp de un minut. Omleta se scoate pe o farfurie si se lasa un pic la racit, apoi se taie in 4 bucati. Se monteaza sandwichurile alternand o felie de chifla, o frunza de salata, o bucata de omleta, o frunza de salata si a doua bucata de chifla. Se servesc calde fiind potrivite pentru micul dejun.
Pofta buna!