Spaniole
Puneti la prajit cateva felii de bagheta. Spargeti intr-o farfurie adanca patru oua, bateti-le bine cu furculita, adaugati sare si piper, rasturnati-le intr-o tigaie cu ulei incins (o lingura). Bateti in continuare, tinand tigaia pe foc mic, pana ce ouale devin cremoase. Adaugati o lingura de smantana, sare si piper si amestecati. Puneti pe fiecare felie de bagheta cate putin din ouale astfel preparate si garnisiti cu felii subtiri de salam.
Rusesti
Prajiti 12 felii de paine neagra si ungeti-le cu un strat de smantana groasa. Asezati pe fiecare cate o felie subtire de ridiche neagra, iar peste ridiche cate o transa de somon afumat, 2 sardele in ulei sau 1/2 lingurita de icre rosii. Garnisiti-le cu sferturi de felii de lamaie taiate in doua sau in patru.
Grecesti
Bateti cu mixerul 200 g de branza de vaci si incorporati apoi o ceapa de arpagic taiata marunt, cateva codite de ceapa verde taiata rondele, 1/2 catel de usturoi tocat, o lingura de smantana groasa si la sfarsit cateva picaturi de ulei de masline. Sarati, piperati, amestecati bine si intindeti crema astfel preparata pe felii subtiri de paine integrala.
Scandinave
Tocati cu cutitul 2-3 fileuri de peste (din conserva), adaugati zeama de la o lamaie, doua lingurite de capere, doua cepe de arpagic taiate marunt si o lingura de patrunjel (tocat). Sarati, piperati, amestecati bine si lasati sa se patrunda 30 de minute. Serviti amestecul astfel obtinut pe felii subtiri de paine integrala prajite usor.