Ingrediente:
- 640 gr. salau
- 1 lamaie
- 150 gr. unt
- 50 gr. ulei
- 50 gr. faina
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 1 lingurita capere
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de rozmarin
Mod de preparare:
Pestele se sareaza si pipereaza pe ambele fete, dupa gust, se stropeste cu lamaie si se lasa la macerat o jumatate de ora. Se da apoi prin faina pe ambele parti. Se incinge bine uleiul si se prajeste pestele pana ce devine maro-auriu.
Se scoate, se scurge si se pune pe platoul de servit.
La foc mic se topeste untul, se adauga zeama de lamaie, caperele, 1 lingurita de rozmarin, sare si piper dupa gust, se mai lasa sa fiarba inca 5min.
Sosul obtinut se rastoarna peste peste si se presara 1 lingurita de patrunjel tocat.
Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi natur.