Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 5 mere rosii mijlocii,
- 2 tulpini de telina taiate rondele,
- 1/4 ceasca miez de nuca sfaramat,
- 1/4 ceasca maioneza,
- 3 linguri sos vinegreta,
- 1 lingura smantana acrisoara.
Nota:
pentru 1/2 ceasca de sos vinegreta se amesteca bine 4 linguri de ulei de masline cu 3 linguri de otet alb, o lingurita de mustar, sare si piper negru macinat.
Mod de preparare:
Se taie merele in patru, se inlatura partea lemnoasa si apoi se taie, din nou, in bucati de 2 cm. Se pun intr-un castron si se amesteca cu telina si miezul de nuca. Intr-un alt castron, se amesteca maioneza cu sosul vinegreta si cu smantana. Se toarna sosul astfel preparat peste salata si se amesteca pana ce s-a incorporat. Se serveste imediat intr-un castron “tapetat” cu frunze de salata verde.