Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 200 g salata verde (sau chinezeasca),
- 125 g rosii mici,
- 2 cepe verzi,
- 100 g fileuri de ansoa in ulei,
- 1/2 legatura patrunjel verde,
- 1/2 legatura coriandru,
- 2 linguri capere,
- 1 lingura zahar,
- sare,
- piper macinat.
Sos:
- 4 linguri ulei de masline,
- 2 linguri otet aromat,
- 1 lingura mustar,
- 1/2 lingurita miere,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 100 grade Celsius, tapetati tava de la aragaz cu hartie pentru copt si asezati pe ea rosiile, dupa ce le-ati indepartat partea lemnoasa de la codite. Stropiti-le cu putin ulei, presarati peste ele zahar, sare si piper, dati-le la cuptor si lasati-le o ora sa se patrunda, tinand usa cuptorului intredeschisa. Scoate-ti tava si lasati-o sa se raceasca. Spalati verdeata, zvantati-o si alegeti frunzulitele. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati salata, scurgeti-o bine, taiati-o fasii si puneti-o intr-un castron impreuna cu ceapa, caperele, verdeata, fileurile de ansoa si rosiile confiate. Bateti bine ingredientele pentru sos, turnati sosul peste salata, amestecati-o usor si serviti-o imediat.