Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 600g cartofi,
- 2 oua,
- 2-3 castraveti (proaspeti sau murati),
- 1 ceapa,
- 1 legatura patrunjel,
- 1 lingurita mustar,
- 3 linguri vin alb sec,
- 2 linguri otet din vin,
- 6 linguri ulei,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert, in apa clocotita, circa 20 minute. In acest timp se curata castravetii, se taie cubulete. Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie pe jumatate. Ceapa curatata se taie solzi. Se aleg frunzele de patrunjel si se taie fin. Atunci cand cartofii s-au fiert, se curata de coaja si se taie rondele. Se pun pe un platou si se stropesc cu vin alb. Se adauga cubulete de castraveti.
Sosul.
Intr-un castron, puneti mustarul, sarea, piperul si otetul. Adaugati uleiul putin cate putin, amestecand continuu. Inglobati apoi ceapa si patrunjelul. Turnati sosul peste cartofi si amestecati usor. Decorati cu jumatati de oua.