Ingrediente:
- 300 g cartofi,
- 1 morcov mijlociu,
- o mana de fasole verde,
- o mana de mazare boabe,
- 2 oua rascoapte,
- 1 lingurita mustar,
- 100 g ulei,
- 2 linguri otet sau lamaie,
- sare.
Mod de preparare:
Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasole verde si albus de ou rascopt, taiate in bucatele mici, mazare boabe. Separat se face urmatorul sos: se trec prin sita galbenusurile rascoapte, se amesteca cu putin mustar, se adauga sare si ulei, putin cate putin, ca la orice maioneza. Se subtiaza cu lamaie sau cu otet. Cand este gata, se toarna peste zarzavatul taiat. Se amesteca si se lasa la o parte un sfert de ora, pentru a se imbiba bine cu sos. Apoi se gusta si se potriveste de acru si de sarat. Se asaza pe farfurie si se acopera cu sos maioneza.