Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 1kg ceapa,
- 200g masline negre,
- 200g castraveciori murati,
- 5 linguri de ulei,
- 1 lingura otet din vin,
- 1 legatura patrunjel,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se pune ceapa necuratata pe o tava si se lasa sa se coaca circa o ora. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca inainte de a fi curatata de coaja. Se taie pe jumatate si se aseaza pe un platou. Se taie castraveciorii in rondele si se adauga pe platou, alaturi de 200g masline. Pregateste sosul: se dizolva putina sare in otet si se adauga uleiul, picatura cu picatura, amestecand energic. Se pune piper dupa gust. Sosul se toarna peste ceapa, amestecand bine. Se spala patrunjelul si se taie fin, dupa care se presara peste ingredientele de pe platou. Salata poate fi servita ca garnitura la o friptura, sau simpla mai ales pentru persoane care urmeaza un regim de slabire.