Timp de preparare: cca 1/2 ora.
Timp de odihna: 2 ore
Cca 550 kcal/portie.
Se serveste cu prajitura de foietaj.
Ingrediente:
- 2 fructe de mango,
- 2 fructe de papaya,
- 3 kiwi,
- 1 pepene fara samburi,
- 5 l.s. stafide,
- 4 cl rom alb,
- 6 l.s. miere lichida,
- zeama de la 1+1/2 lamaie,
- 100 g miez de nuca taiat marunt,
- 100 g aschii de migdale,
- 4 l.s. fistic (boabe) taiate marunt,
- 4 l.s. migdale taiate nu prea marunt,
- 250 g smantana grasa,
- miezul de la 1/2 baton de vanilie,
- fire de melisa pentru ornat.
Mod de preparare:
Fructele de mango se taie in doua fiecare, se scot samburii iar partea carnoasa a fructului se scobeste cu o lingura de pe coaja si apoi se taie marunt. Fructele de papaya se curata, se taie in doua, samburii se scot cu o lingura, iar partea carnoasa a fructului se taie felii. Pepenele se taie in patru, partea carnoasa se taie de pe coaja iar apoi se taie in despicaturi subtiri. Fructele de kiwi se curata si se taie felii. Fructele cu stafidele se pun intr-un castron. Se stropesc cu rom, apoi se incorporeaza mierea si jumatate din zeama de lamaie. Se adauga si nucile, se lasa sa se odihneasca cca 2 ore la loc rece. Smantana se bate bine cu miezul de baton de vanilie si cu restul de zeama de lamaie pana se face spuma. Peste salata de fructe se toarna smantana si se orneaza cu frunza de melisa.