Ingrediente:
- carne fiarta de pasare (250g),
- cartofi fierti in coaja (1kg),
- telina (2),
- oua fierte (2),
- maioneza,
- mustar (50g),
- mere (2),
- coniac (1 paharel),
- sare,
- piper,
- salata verde (cateva frunze).
Mod de preparare:
Cartofii se taie cubulete, telina se rade pe razatoarea cu gauri mari, merele taie fideluta sau se dau tot pe razatoare, 150g carne se taie cubulete; se amesteca apoi totul cu mustarul, maioneza (preparata din: 1 ou, 150ml ulei, zeama de lamaie, sare) si coniacul, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Pe un platou sau intr-o salatiera se asaza frunze de salata verde peste care se pune compozitia. Dupa ce s-a netezit frumos se garniseste cu restul de carne de pasare taiata fasii si rondele de oua.
Servire:
Se serveste rece.