Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 2 teline mari,
- sare,
- 6 linguri ulei,
- 5 linguri otet din vin,
- 1 praf zahar,
- 1 ceapa,
- 1 lingurita mustar,
- piper,
- ½ legatura patrunjel,
- 200g salam,
- 1 salata verde mica.
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie felii telina. Se pun la fiert 250ml apa usor sarata impreuna cu 4 linguri ulei, 1 lingura otet si zahar. Se adauga telina, se fierbe circa 20 minute si se scurge. Se curata ceapa, se taie cubulete, se amesteca impreuna cu 4 linguri de otet, mustar, sare si piper. Se omogenizeaza inauntru, cu telul, 2 linguri de ulei. Patrunjelul se spala, se scutura si se smulg frunzulitele. Marinata si patrunjelul se amesteca impreuna cu telina si se lasa sa se patrunda 3-4 ore. Salamul se taie bucatele. Se curata salata si se taie in bucati potrivite, se spala si se tamponeaza cu servetelul. Se aranjeaza pe farfurii cu telina si salamul.