Ingrediente:
- 750 de grame de cartofi noi curatati,
- un ardei gras rosu, taiat pe din doua, de la care se scot semintele,
- un dovlecel subtire si lung taiat rondele,
- o ceapa mica taiata rondele subtiri,
- 2 rosii taiate felii,
- 350 de grame de pui fiert, prajit sau fript taiat felii,
- frunze de ceapa verde proaspete, pentru ornat.
Sos de iaurt:
- o ceasca de iaurt degresat,
- 3 linguri de maioneza degresata,
- o lingura de frunze de ceapa verde tocate marunt,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se pun cartofii intr-o cratita mare, se adauga apa rece cit sa ii acopere si se pun la fiert. Intre timp, se pune ardeiul taiat in doua, cu partea cu coaja in sus, pe un gratar de aragaz incalzit in prealabil. Se lasa pe foc pina cind coaja incepe sa se innegreasca si sa se exfolieze pielita. Se scot ardeii intr-un castron si se acopera cu o folie din plastic. Se lasa deoparte pina cind s-au racit destul cit sa poata fi manevrati si se indeparteaza pielita. Apoi se taie in felii subtiri. Se pune o cratita cu apa cu putina sare pe foc si se lasa sa fiarba. Apoi se adauga dovlecelul si se aduce din nou la fiert, lasindu-se pe foc timp de 3 minute. Se scurge apa si se clatesc sub jet de apa rece, pentru a nu se inmuia prea tare. Se scurge din nou apa si se dau deoparte. Pentru a face sosul, amestecati iaurtul, maioneza si frunzele de ceapa verde tocate marunt intr-un castron mic pina cind sosul devine omogen. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Atunci cind cartofii s-au facut, sint moi, scursi de apa si s-au racit, acestia se taie in rondele. Apoi se combina cu sosul de iaurt, maioneza si ceapa verde si se amesteca usor. Se pun cu o lingura cartofii pe patru farfurii intinse, in parti egale. Deasupra cartofilor se pun felii de ardei gras, apoi rondele de dovlecei. Peste acestea se adauga un strat de rondele de ceapa si unul de rosii. Apoi se taie carnea de pui felii si se asaza deasupra salatei. Se orneaza cu frunze de ceapa verde tocate marunt si se serveste imediat.