Ingrediente (pentru 4 portii):
- 300 g paste scurte (fusilli, penne)
- 10 rosii cherry
- 100 g fasole verde
- 2 morcovi
- 2 dovlecei mici
- 2 cepe mici
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
- menta uscata sau proaspata
Pastele se fierb in multa apa cu sare timp de maxim 10 minute.
In timp ce pastele fierb, se curata legumele si se spala. Morcovii, dovleceii si ceapa se taie julien (fasii subtiri). Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga legumele care se calesc la foc mare timp de maxim 5 minute. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga un polonic de apa, se da focul mic si se mai tin pe foc 2-3 minute. Cand sunt aproape gata, se adauga rosiile taiate sferturi.
Se amesteca pastele cu legumele intr-un bol, se presara pe deasupra parmezan ras si menta tocata sau uscata si se servesc calde.
Pofta buna!