Ingrediente:
- 1 ceasca linte verde, spalata si inmuiata in apa rece, ½ ora,
- ½ ceasca masline negre fara samburi, feliate,
- 2 linguri de capere,
- ¼ ceasca oregani proaspat, tocat (sau uscat),
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti,
- 1/2 ceasca patrunjel tocat,
- 5 linguri suc proaspat de lamaie (sucul de la o lamaie intreaga),
- 1 lingura de ulei de masline, presat la rece.
Nota: singura modalitate de a scoate samburii de la maslinele negre, in cazul in care nu ai cumparat masline fara samburi, este de a le rasuci pe fiecare intre degete, presand, in asa fel incat samburele sa se desprinda de carne. Acesta devine astfel mult mai usor de scos.
Mod de preparare:
Pune lintea scursa, intr-o cratita cu apa si las-o la fiert, cu capacul pus, 30 de minute. La sfarsit, scurge apa in exces si pune lintea intr-un vas, la racit. Amesteca feliile de masline, caperele, oregano, usturoiul cu lintea. Separat prepara dressingul, din lamaie si ulei, adaugand si putina sare si piper, dupa gust, si toarna peste compozitie.