Ingrediente:
- un creier de vita (se poate intrebuinta si creier de porc – 2 creiere),
- 5-6 gr. de sare,
- 2 linguri de ulei,
- 2 linguri de otet,
- o ceapa mijlocie,
- sare si piper alb dupa gust.
Mod de preparare:
Se curata bine creierul de pielite si urme de singe si se pune la fiert intr-un vas cu apa si o lingura de otet. Se fierbe 10-12 minute, scotind mereu spuma formata in timpul fierberii. Dupa fierbere se scoate creierul din apa punindu-l pe un platou sa se raceasca. Dupa racire se introduce creierul in foodprocesor (in lipsa acestuia se va freca cu dosul furculitei creierul cu celelalte ingrediente), se adauga celelalte ingrediente, se formeaza o crema la care se adauga ceapa taiata foarte marunt in urma careia salata este gata (trebuie sa iasa aproape alba).
Servire:
Salata se unge pe tartine care se servesc pe un platou ornat cu frunze de salata verde.