Timp de preparare: cca 1/2 ora.
Cca 230 kcal/portie.
Se serveste cu paine alba proaspata.
Ingrediente:
- 600 g ciuperci (din conserva),
- 125 g branza topita,
- 300 g frisca (nebatuta),
- sare,
- piper negru macinat,
- 4 l.s. ceapa verde taiata in inele,
- 6 l.s. tarhon taiat marunt,
- cateva fire de ceapa verde (partea verde) pentru ornat.
Mod de preparare:
Ciupercile se taie felii si se asaza in forma de solzi pe o farfurie. Branza topita se zdrobeste cu o furculita. Frisca se bate scurt cu muxerul pana are consistenta unei creme. Frisca se amesteca cu branza topita si se condimenteaza cu sare si piper. Verdeturile se incorporeaza in sosul astfel obtinut si mixtura se toarna peste ciuperci. Salata se orneaza cu cateva fire de ceapa verde. Feliile de ciuperci se pot stropi cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare.