Ingrediente:
- 1 kg ciuperci albe (champinion),
- 2-3 foi de dafin,
- sare,
- piper,
- untdelemn,
- suc de lamaie,
- 1 catel de usturoi,
- patrunjel verde.
Mod de preparare:
Se pun 1,5 l apa la fiert, cu foile de dafin si sarea. Intre timp, se curata ciupercile de picioruse,
se spala si daca sunt mari se taie in doua. Cand fierbe apa, se baga ciupercile si se lasa sa
clocoteasca, pana ce se inmoaie. Se strecoara si se aseaza intr-un castron. – Separat, se
amesteca untdelemnul cu sucul de lamaie, sarea, piperul si usturoiul dat pe razatoarea mica,
pana se obtine o emulsie. Se toarna peste ciuperci (se poate lungi cu putina apa in care au
fiert ciupercile) cat sunt inca fierbinti si se lasa o ora sa se patrunda bine. Cand se servesc, se
presara pe ele patrunjel tocat.