Ingrediente:
- 5 kg cartofi,
- sare,
- piper,
- 1 ceapa,
- 200 ml zeama concentrata de zarzavat (Vegeta + apa),
- circa 4 linguri otet alb,
- 100 g costita (sau bacon) bine impanata,
- 2 linguri ulei,
- 1 legatura codite de ceapa verde.
Mod de preparare:
Cartofii fierti, curatati si taiati se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt. Se
infierbanta zeama de zarzavat si se incorporeaza ceapa taiata si otetul. Se toarna peste cartofi,
se amesteca si se lasa cam o ora sa se patrunda. Intre timp, se taie costita cubulete si se
rumeneste in uleiul incins. Se spala coditele de ceapa verde, se zvanta si se taie rondele. Se
amesteca costita si ceapa cu cartofii si se adauga – la nevoie – sare si piper.
Variante: costita poate fi inlocuita cu felii subtiri de castravete (sarate si apoi stoarse),
felioare de ridichi sau andive, dar in acest caz se mai adauga circa 3 linguri de ulei.