Ingrediente:
1 kg cartofi daca se poate rosii, 6 linguri de ulei, 2 linguri de otet din vin, o lingura mustar, 2 cepe mai mititele, jumatate de pahar de vin alb, putin patrunjel, sare, piper negru.
Spalati bine cartofii si puneti-i la fiert in apa sarata. Sa stea la fiert cam 20-25 de minute. Intre timp amestecati uleiul cu otetul si cu mustarul intr-un recipient adanc. Adaugati apa si piper. Curatati si taiati marunt jumatate din cepe si adaugati-le si pe ele la sosul pregatit. Odata cartofii fierti, varsati apa si mai lasati-i cinci minute pe aragaz sa se usuce. Dupa aceea, curatati cartofii si taiati-i in rondele fine si puneti-i intr-o salatiera. Cat sunt inca calzi turnati peste ei vinul. Dupa aceea adaugati sosul si amestecati cu grija. Adaugati restul de ceapa taiata solzi si patrunjelul tocat fin. Salata se serveste calda sau rece. Dupa dorinta in loc de vin puteti pune bulion si in loc de patrunjel, frunze de telina.