Ingrediente:
- apa (1l),
- ardei gras,
- dafin,
- otet,
- sare,
- tarhon,
- zahar.
Mod de preparare:
Aceasta salata este foarte bogata in vitamina C. Ea se face din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet la 6 o, 1 l apa, sare, foi de dafin sau tarhon si putin zahar. Se pune totul pe foc, in afara de ardei. Cand otetul a inceput sa fiarba, se introduc si ardeii, care se lasa sa dea in clocot, apoi se scot si se pune la fiert un alt rand de ardei. Dupa ce s-au racorit, ardeii se toaca marunt si se trec prin masina de tocat si se introduc in sticle. Otetul se lasa sa dea un clocot-doua si se toarna apoi caldut peste ardeii tocati, pusi in sticle. Sticlele se leaga stans cu intestine de vita si se aseaza in baie de apa, pentru sterilizare. (sticle de 1/4 l – 15 min, sticle de 1/2 l – 20 min, sticle de 1 l – 30 min).