Ingrediente (pentru 4 portii):
- 200 g salata mixta sau 1 salata romaneasca
- 250 g mozzarella
- 1 conserva porumb dulce (100g)
- 4 rosii
- 2 morcovi
- 1 tija verde de telina
- 20 masline negre fara samburi
- 10 fileuri ansoa in ulei
Dressing:
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura otet de mere
- sare si piper
Salata se spala frunza cu frunza si se usuca pe un prosop de bucatarie curat pentru a absorbi toata apa. Se taie frunzele de salata fasii subtiri. Restul legumelor se spala si se curata. Morcovii si tija de telina se taie julien (fasii), rosiile se taie felii subtiri, maslinele rondele. Mozzarella se scurge de zer si se taie cat de cat de marimea legumelor, felii subtiri. Daca aveti mozzarella bilute, acestea se pun intregi. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se pun deasupra fileurile de ansoa impreuna cu porumbul scurs de zeama din conserva.
Pentru dressing se amesteca uleiul cu otetul, sosul de soia si condimente si se bate compozitia cu un tel pana se omogenizeaza. Sosul se pune deasupra salatei doar inainte de servire.
Pofta buna!