Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 6 oua,
- 300 g cascaval (eventual svaiter),
- 100 g smantana groasa,
- 100 g frisca nebatuta (smantana subtire),
- 2 cepe mici,
- un pumn de frunze de busuioc,
- un mar rosu mare,
- o lingurita zeama de lamaie,
- sare.
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari, se baga sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie cascavalul felii de 2 cm latime si 3 cm lungime, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si se taie cat mai subtire. Marul, curatat de seminte si partea lemnoasa, se da pe razatoarea mare si se amesteca cu zeama de lamaie. Se bat bine cele doua feluri de smantana (sa devina spumoase), se sareaza (putin) si se pipereaza. Se adauga ceapa si busuiocul. Ouale, taiate rondele, se asaza pe fundul unui castron (farfurie adanca) in forma de solzi de peste. Se sareaza bine. Peste ele, se pun feliile de cascaval si la mijloc marul ras. Peste toate se varsa sosul de smantana cu ceapa si busuioc.