Cand vine acest moment. – Ei bine, unii dintre noi o facem pe tot parcursul anului- ne place foarte mult sa luam salata ruseasca, un fel de mancare pe care il facem de obicei cu cartofi, morcovi, maioneza si ton si alte ingrediente optionale, cum ar fi creveti, mazare etc.
Astazi va vom arata o reteta similara care ne incanta, salata Beof, versiunea romaneasca a salatei rusesti, facuta cu pui in loc de ton si cu unele particularitati.
Suntem atat de obisnuiti cu anumite moduri de gatit, incat atunci cand incercam un fel de mancare similar cu o schimbare esentiala fata de clasic, ne este greu sa-l pregatim sau chiar reticenti sa-i dam o incercare. Dar ai incredere credinta. Va asiguram ca aceasta variatie a retetei salatei rusesti folosind pui este un mare succes.
Gatiti cartofii cu pielea in multa apa cu sare si dupa aproximativ 10 minute de gatit, adaugati morcovii decojiti, lasandu-i sa gateasca inca 12 minute. Lasati sa se raceasca si coaja cartofilor. Pe de alta parte gatim pieptul de pui si ouale.
Taiem cartofii si morcovii in patrate mici de o jumatate de cm pe fiecare parte si le asezam intr-un castron mare. Adaugati pieptul de pui, de asemenea, taiat in bucati de aceeasi dimensiune si amestecati astfel incat sa se amestece bine.
Adaugati maslinele, ouale fierte tari tocate si fasolea verde taiata in bucati. Luam muraturile sau muraturile dulci pe care le vom folosi si le taiem in bucati foarte mici, amestecandu-le cu celelalte ingrediente.
Cand avem totul amestecat, adaugam maioneza si o integram cu restul produselor care dau miscari de invaluire pentru a evita zdrobirea cartofilor. Am pus o matrita circulara si am umplut-o fara stoarcere, lasand-o sa se raceasca bine in frigider inainte de servire.
Ce sa insoteasca salata Beof cu pui
Salata Beof cu pui este excelenta pentru cina, daca o luati in cantitati moderate.. In plus, la fel ca salata ruseasca, poate fi folosita ca aperitiv cu unele varfuri sau paine prajita si o bautura racoritoare pe gustul tau. Incercati aceasta reteta. Stim ca o sa va placa. Incearca aici cea mai bunasalata boeuf pret kg.
Originea salatelor
Prima veste a salatei dateaza din imperiul persan
Primele stiri cunoscute despre consumul de salate dateaza din anul 600 i.Hr. C. in Persia. Cu toate acestea, originea etimologica a cuvantului salata pare sa fie ca este in “herba salata”, care a fost deja consumata in Imperiul Roman si a constat intr-o forma de consum de legume crude asezonate cu apa si sare.
Revenind mai departe in timp, am ajunge la cuvantul “insalare”, care a facut aluzie la faptul de a adauga sare in mancare. Cu toate acestea, si desi sarea este la origine, uleiul a fost adaugat in curand la acel pansament original (desi avand in vedere importanta sarii pentru romani, este logic ca acest ingredient sa se evidentieze fata de celelalte), imbunatatind prezentarea si palatabilitatea legumelor pe care le aveau pentru consum.