Ingrediente:
- 1/2 kg biscuiti,
- 1/2 kg rahat,
- 50 g stafide,
- 150 ml rom,
- 150 ml apa,
- 50 g cacao,
- vanilie.
Mod de preparare:
Biscuitii se zdrobesc in asa fel in cit sa nu fie mai mare decit un bob de porumb. Rahatul se taie marunt in nucile macinate ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-un castron de 3 l se pune zaharul cu apa amestecind pina se topeste zaharul apoi se adauga romul si stafidele. Dupa aceea se adauga biscuitii amestecati in prealabil, cu nucile macinate si rahatul, cacaua: se amesteca numai prin rasturnare. Pe o foaie de nailon de cca 50 cm lungime, se aseaza cu mina cca 1/5 din compozitie. Foaia de nailon se intoarce peste compozitie, acesta se prinde cu ambele miini si se preseaza bine sa nu ramina goluri in rulou. Dupa ce s-a aranjat ruloul trebuie sa aiba aceiasi grosime de la un capat la altul sa aiba capetele rotunde. Salamul deja intarit se scoate nailonul si se aseaza pe o tava cu dimensiunile lui, se fac la fel inca 4 bucati. Dupa 3-4 ore salamul se poate taia in felii de 1 cm.
1 comment
daca pun indulcitor in loc de zahar, imi iese oare ceva?
Comments are closed.