Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 12 fileuri de peste dezosat (la alegere),
- 2-3 castraveti murati taiati bucatele,
- 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt,
- 2 linguri capere tocate,
- 2 cepe potrivite taiate fideluta,
- 2 cesti otet de vin sau de mere (alb),
- 2 cesti apa,
- 12 boabe de piper negru,
- 6 boabe de piper alb,
- 6 cuisoare intregi,
- 1 lingura boabe de mustar,
- 2 foi de dafin.
Mod de preparare:
Presarati peste fileurile de peste castraveciorii, ceapa verde si caperele, rulati-le strans si fixati-le cu scobitori. Asezati-le intr-un borcan, alternand un strat de peste si unul de ceapa uscata. Puneti celelalte ingrediente pe foc, lasati-le sa fiarba incet si fara capac circa 10 minute si turnati zeama clocotita peste fileurile de peste. Inchideti borcanul cu un capac si tineti-l la frigider cel putin 5 zile. Serviti pestele cu salata si paine proaspata.
2 comments
Intereanta retetea, o sa incerc cu mai putine fileuri de peste, in caz ca nu imi iese sa nu pun 3 kg de peste 🙂
Pai bineinteles, retete este pentru 6 persoane. Poti sa incerci doar pentru tine intai.
Comments are closed.