Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 25g foi de placinta,
- 500g cirese,
- 75g zahar pudra,
- ½ lingurita de scortisoara (sau 1 baton),
- ½ lamaie,
- 1 galbenus de ou,
- 100g dulceata de cirese.
Mod de preparare:
Spalati ciresele, curatati-le coditele si samburii. Puneti-le intr-o cratita cu zaharul, scortisoara si coaja rasa de lamaie. Adaugati 250ml apa. Puneti totul la fiert si lasati 15 minute la foc mic. Daca ati folosit scortisoara baton, dupa ce s-au fiert ciresele, va trebui sa o indepartati. Pe o planseta, intindeti foile, dandu-le forma de dreptunghi. Tapetati foile cu dulceata de cirese si cu ciresele din sirop. Rulati foile. Bateti un galbenus de ou si cu o pensula, ungeti ruloul. Puneti-l intr-o tava pe care o acoperiti cu folie de aluminiu unsa cu unt si lasati-l sa se coaca circa 1 ora. Pudrati-l cu zahar si serviti preparatul caldut, taiat felii.