Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 escalopuri (subtiri) de vitel,
- 4 felii subtiri de slanina afumata,
- 100 g alune curatate de coaja,
- 200 g ciuperci (proaspete sau congelate),
- 1 fir de salvie,
- 40 g unt,
- sare,
- piper.
Pentru dulceata de ceapa:
- 3 cepe,
- 500 ml vin rosu,
- 1 lingura ulei de masline,
- 1 cub de zahar,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit – tocati-le. In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte. Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute. Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou. Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie. Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.