- 1 kg carne de ied
- 1 kg spanac, 2 morcovi
- o radacina de albitura, un ou
- 2 linguri de ulei
- o franzela, 100 ml lapte
- o ceasca de suc de rosii
- o lamaie, o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare, piper
Carnea se tine in apa cu otet (o cana de otet la 2 litri de apa) timp de cateva ore, dupa care se taie in patru bucati. O bucata se fierbe, impreuna cu zarzavaturile, in apa cu sare, iar celelalte, batute cu ciocanul pentru snitele, se inabusa separat in apa calduta, apoi se dau prin masina de tocat si se amesteca bine cu zarzavatul si verdeata tocate marunt, albusul de ou si miezul de paine inmuiat in lapte si stors. Compozitia se intinde pe felia de carne, care se ruleaza, se leaga si se pune intr-un vas de Jena, cu uleiul, sucul de rosii si putina apa calda. Se da la cuptor pana scade zeama. Spanacul se fierbe si se face piure. Rulada se serveste taiata in felii, cu piure de spanac stropit cu zeama de lamaie.