Ingrediente:
- 600g spanac,
- 1 salata mare,
- 80g parmezan ras,
- 200g de stevie,
- 4 oua,
- 1 ardei gras rosu si unul galben,
- 300g branza de vaci proaspata,
- busuioc,
- sare,
- piper,
- 1 lingura smantana.
Mod de preparare:
Spalati bine verdeturile si opariti-le cu apa sarata, clocotita. Scurgeti si lasati sa se racoreasca. Tocati marunt, amestecati cu galbenusurile peuse pe rand, parmezanul ras, omogenizati bine compozitia, adaugati sare si piper dupa gust si incorporati albusurile batute spuma. Turnati preparatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau cu o folie de aluminiu) si coaceti 15 minute in cuptorul incins in prealabil. Cand este gata, scoateti-l pe un prosop curat, umezit cu apa rece si stors bine, rulati-l si lasati-l sa se raceasca. Separat, coaceti ardeii, curatatii de coaja si seminte si taiatii felii. Frecati branza de vaci cu smantana pana devine cremoasa, sarati usor, ungeti cu ea rulada (dupa ce ati indepartat prosopul umed) asezati deasupra feliile de ardei rosu si galben alternativ si frunzele de busuioc. Rulati-o din nou intr-o folie de aluminiu si dati-o la rece, pentru o jumatate de ora. Taiati felii si serviti.