Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 ardei rosu,
- 1 foaie de dafin,
- 4 boabe de ienupar,
- 375 g. de varza murata,
- 100 g. carne tocata,
- 1 lingurita de mustar,
- 25 g. de ierburi (cimbru, marar),
- sare si piper,
- 230 g. de aluat de foi,
- 1 galbenus,
- 1 lingura de chimen.
Mod de preparare:
Se curata ardeiul, se spala si se taie felii subtiri. Se toaca foaia de dafin si boabele de ienupar si se amesteca cu varza murata. Carnea tocata se amesteca cu mustar si cu ierburi. Se condimenteaza cu sare si piper. Se intinde aluatul de foi pe o hartie cerata. Deasupra se intinde carnea tocata, apoi varza murata. Se ruleaza strans aluatul si se apasa putin la capete. Se amesteca galbenusul cu putina apa si se unge rulada. Se presara chimen deasupra si se introduce la cuptor. Se coace cca. 40 de minute. Se poate servi cu sos de rosii condimentat.