Ingrediente foaie:
- 7 linguri apa,
- 5 linguri ulei,
- faina cat cuprinde,
- sare.
Ingrediente umplutura:
- 1 kg. praz,
- o ceapa,
- un pahar ulei,
- 3 linguri orez,
- verdeata, piper si sare.
Preparare foaie – se amesteca apa cu uleiul, se adauga sarea si treptat faina si se framanta foarte bine pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se lasa la rece circa 2 ore.
Preparare umplutura – se spala prazul, se toaca marunt si se freaca cu sare. Se lasa 30 min., dupa care se stoarce de zeama. Ceapa se caleste in ulei incins, apoi se adauga prazul si orezul (daca este nevoie se poate adauga putin din zeama lasata de praz) fierbi 10 min. dupa care adaugi verdeata tocata marunt si condimentata dupa gust. Intinzi o foaie si torni umlutura dupa care o rulezi si o pui in tava unsa. O lasi la foc potrivit 40 min.