Ingrediente:
- 4 oua,
- un praf de sare,
- 140 g zahar,
- 120 g faina,
- 1 lingurita praf de copt,
- 40 g migdale macinate,
- ½ fiola esenta de migdale,
- 400 g fructe de padure asortate,
- 400 ml frisca,
- 2 pachete intaritor de frisca,
- 1 lingura zahar pudra.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 grade. Separati albusurile de oua. Frecati galbenusurile cu 60 g zahar pana devin cremoase. Bateti albusurile pana se intaresc, adaugand 60 g de zahar. Turnati spuma de albus peste compozitia cu galbenus. Amestecati faina cu praful de copt, apoi cu migdalele si esenta de migdale. Turnati totul peste compozitia cu albus. Turnati compozitia blatului intr-o tava in care ati pus hartie de copt si coaceti 8-10 minute. La sfarsit rasturnati blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar si indepartati hartia cu grija. Rulati blatul pe lungime cu ajutorul prosopului si lasati-l sa se raceasca. Intre timp, alegeti fructele, eventual curatati-le, spalati-le si taiati-le in bucati. Bateti frisca bine cu intaritorul de frisca si 20 g de zahar. Derulati cu atentie blatul. Ungeti-l cu frisca, presarati fructele si rulati-l la loc cu ajutorul prosopului. Dati la rece pentru cca. 60 de minute. Pudrati rulada cu zahar pudra si taiati-o felii.