Ingrediente:
- 6 rosii mari,
- 2 linguri ulei de masline,
- 1 ceapa mare tocata marunt,
- 1 ardei rosu, taiat marunt,
- 100 g orez cu bobul lung,
- 175 ml concentrat vegetal, fierbinte,
- 1 lingura menta proaspata, tocata,
- 2 linguri coriandru proaspat, tocat,
- 1 lingura oregano uscat.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 5 sau 190 grade C. Taiati cu grija partea superioara a rosiilor, scobiti interiorul si puneti deoparte pulpa si capacele. Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare, adaugati ceapa si ardeiul si caliti 2-3 min, pana se inmoaie legumele. Adaugati orezul si inabusiti-l la foc iute in grasimea cu legume, pana devine transparent. Apoi adaugati pulpa rosiilor pastrata si concentratul vegetal si fierbeti 15 min amestecand din cand in cand, pana ce orezul a absobit tot lichidul si s-a inmuiat. Daca orezul se usuca prea tare inainte de a fi complet patruns, adaugati putina apa si mai fierbeti putin. Incorporati menta, coriandrul, patrunjelul verde si oregano, asezonati bine, apoi umpleti rosiile scobite cu amestecul obtinut ca mai sus. Asezati la loc capacele si puneti rosiile intr-un vas termorezistent, nu prea adinc. Coaceti 15 min, pana se inmoaie usor.