Ingrediente:
Pentru 2 portii:
- 500 g peste gras dezosat
- 4 bucati mijlocii cartof
- 1 morcov
- cateva fire patrunjel
- ½ leg. marar
- 3 catei usturoi
- 2 linguri maioneza
- 1 lingura mustar
- 1 lingura iaurt
- 1 lingurita delikat
- 1 pahar pesmet alb
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 125 ml ulei de masline
- piper boabe dupa gust
- sare dupa gust
Pentru garnitura: se fierb cartofii cu morcovul, cateva boabe de piper si lingurita de Delikat.
Pentru sos: se amesteca maioneza, mustarul si iaurtul cu usturoiul ras pe razatoarea fina, si cu mararul verde taiat marunt. Se mai poate adauga sare si piper macinat, dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, se usuca pe un servet curat, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia, (care se adauga pentru culoare).
Se prajesc in tigaie in ulei incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, se pun bucatile de peste sa se scurga de surplusul de ulei intr-un servet de hartie.