Ingrediente:
- o ceapa,
- 50 g de unt,
- 200 g de sunca fiarta,
- 200 g de orez,
- cimbru,
- dafin,
- 1/2 litru de supa de carne sau apa fierbinte,
- o lingura de pasta de rosii,
- sare,
- piper,
- 100 g de cascaval ras.
Mod de preparare:
Intr-un vas, puneti la rumenit in unt ceapa tocata marunt, adaugati putin cimbru si o foaie de dafin. Adaugati sunca taiata in fisii, apoi orezul bine spalat si scurs de apa. Lasati citeva minute pe foc, amestecind bine sa nu se lipeasca de vas. Turnati apoi supa sau apa fierbinte in care ati dezlegat pasta de rosii. Potriviti de sare si de piper si cind preparatul incepe sa clocoteasca micsorati focul. Dupa 20 de minute, dati vasul la o parte, puneti deasupra cascavalul ras si aduceti preparatul la masa in acelasi vas.