Făina integrală de grâu
Conţinut: VITAMINE (beta-caroten, B1, B2, B5, B6, B8, B9, E), aminoacizi, acizi graşi, carbohidraţi, purine, fosfolipide, steroli, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).
Acţiuni: Antidiuretic, emolient, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general.
Indicaţii: Demineralizare, anemie, rahitism, afecţiuni maligne (cancer), diabet, obezitate, afecţiuni neurologice, cardio-vasculare, digestive, renale, pulmonare, genitale (adenom de prostată, fibrom uterin, impotenţă sexuală, frigiditate, sterilitate, prostatită), psihastenie, convalescenţă, sarcină, lăuzie, creştere, astenie, îngrijirea tenului şi pielii.
REŢETE
APĂ DE GRÂU – 250 gr făină integrală de grâu se pun la macerat (într-un vas de ceramică sau sticlă) într-un litru de apă de izvor sau minerală, timp de 12 ore. Se strecoară şi se beau câte 150 ml dimineaţa, pe stomacul gol, timp de trei zile. Indicat mai ales pentru: adenom de prostată şi retenţie urinară.
CHAPATI – Se amestecă făina cu apă rece şi sare până devine un terci subţire, se acoperă şi se lasă la rece timp de două ore, după care se frământă bine aluatul format şi se formează turte care se coc fie pe o tablă încinsă, fie la cuptor. Se consumă simple, în locul pâinii sau acoperite cu pastă de soia, salate.
DEJUNUL KOLLATH – Profesorul KOLLATH a descoperit metoda de a face grâul digerabil fără nici un fel de fierbere. Astfel făina devine asimilabilă în întregime, iar prin adăugare de fructe, se îmbunătăţeşte gustul şi creşte mult valoarea alimentară a dejunului.
Mod de preparare: în reţeta de bază, cantităţile de ingrediente pentru o porţie obişnuită sunt: 30-40g (2-3 linguri) de făină completă, proaspătă de grâu; 3-5 linguri de apă; 1-2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă, 15-20g fructe uscate, tăiate eventual în două, 100g mere, rase în momentul folosirii, sau orice alte fructe foarte bine coapte, de sezon, 1 lingură de migdale, alune pisate sau nuci, la alegere. Seara se pun cele 30-40g de făină proaspătă de grâu într-un vas special. La aceasta de adaugă 3-5 linguri de apă, dar niciodată lapte. Se amestecă până se omogenizează şi se lasă la temperatura camerei (20°C) până a doua zi de dimineaţa. Cerealele se vor umfla, devenind o pastă semifermă. În acest timp au loc transformări cărora li se pot atribui o bună parte din valoarea dietetică a dejunului Kollath. Într-un alt vas se pun la înmuiat fructele, tăiate în două dacă este cazul. A doua zi de dimineaţa, conţinutul celor două vase se amestecă, folosindu-se totodată şi apă pentru înmuierea fructelor uscate, şi se adaugă în continuare cele 2 linguri de suc proaspăt de lămâie. Adăugăm apoi cele 100g de mere rase (sau pere), sau orice alte fructe de sezon, cât mai bine coapte şi zdrobite (fragi, cireşe, căpşuni, prune, piersici, caise etc.). Se pudrează apoi acest amestec cu nucile, migdalele sau alunele pisate. Pentru a crea o oarecare variaţie, se poate adăuga după dorinţă fie frişca proaspătă fie o lingură de miere. Astfel o persoană va dispune de o porţie completă. Merele vor fi rase chiar în momentul servirii, pentru a evita oxidarea (este bine să se folosească o răzătoare inoxidabilă, deoarece pulpa mărului trebuie să rămână albă). Prin urmare, dejunul va fi siropos dar nu lichid.
GOMAJ COSMETIC – Se umezesc 2-3 linguri cu făină integrală în apă rece şi se masează faţa şi pielea. Curăţă, tonifică şi regenerează. Pusă în apa de baie (500 g la 251 apă) elimină oboseala, stresul şi bolile de piele.
SUFLEU DE VINETE
Ingrediente: 2 vinete, 2 căni lapte, 4 căni faina integrală de grâu, 6 ouă, 2 linguriţe sare, 1 linguriţa rozmarin şi alte mirodenii.
Mod de preparare: Vinetele se curate de coajă şi se taie cubuleţe, apoi se fierb în apă cu sare 5 minute. Se bat ouăle întregi, se amesteca cu laptele şi se toarnă peste faină. La urmă se adaugă vinetele fierte şi mirodenile după gust. Compoziţia se pune într-un vas rezistent la temperaturi ridicate şi se scufundă într-un alt vas cu apă. Se pun la cuptor (la foc potrivit), timp de 45 minute.
GOGOŞELE CU CAŞCAVAL
Ingrediente: 4 gălbenuşuri, 100gr. unt, 200 g faină integrală de grâu, 200 ml. lapte, 150 g caşcaval.
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, când clocoteşte se toarnă toată făina amestecând repede, până când aluatul se desprinde de pereţii vasului. Se adaugă imediat untul. Se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă cu caşcavalul ras şi cu gălbenuşurile. Se omogenizează bine aluatul şi se formează cu linguriţa gogoşele care se coc în cuptorul încins (într-o tavă unsă). Când sunt coapte, se presară cu caşcaval ras şi se servesc calde.
Sursa: http://www.radixplant.ro/
1 comment
Wow. Mersi pentru recomandari. Cea pentru hidratarea pielii si eliminarea oboselii imi v-a veni de mare ajutor.
Comments are closed.