Ingrediente:
- 300-400 g carne rasol,
- 100 g costita sau slanina afumata,
- 100 ml suc de rosii,
- 200 ml vin,
- foaie dafin,
- o lingurita ceapa rasa,
- o lingurita cu virf faina,
- o lingurita mustar.
Mod de preparare:
Slanina sau costita taiata in cubulete mici se prajeste intr-o cratita, la foc mic, pina cind devin jumarile aurii. Se ia cratita de pe foc, se adauga ceapa si faina, cu care se amesteca bine, apoi se stinge cu sucul de rosii si vinul acrisor si apa ca sa rezulte circa 500 ml sos, lasind sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina. Se mai dilueaza daca mai este nevoie, ca sa fie ca o smintina subtire, potrivindu-i-se gustul cu sare si acreala. Pentru aroma se pune foaia de dafin si mustarul, adaugindu-se si bucatile de carne fiarta. Se serveste cu garnitura de macaroane, sau orez, sau cu piure de cartofi.