Ingrediente:
12 bucati raci (ardei rosu uscat), 250 g orez (o cana de ceai), 500 g ceapa sau 4 fire de praz mai mari, 100 g faina, 400 ml ulei, 250 ml suc de rosii, 200 ml apa, 1 varza acra mai mica, sare, piper, cimbru.
Se fierbe orezul si se caleste usor ceapa taiata marunt (prazul). Se amesteca orezul cu ceapa, cu 3 din faina, cu sare si piper dupa gust. Se spala ardeii bine, se curata de seminte, se cresteaza la varf si se umplu cu compozitia de orez si ceapa. Fiecare ardei, cu partea pe unde s-a umplut, se trece prin faina. Se asaza uniform in tava varza murata taiata fideluta, se toarna sucul de rosii, uleiul si se presara putin cimbru. Se asaza ardeii umpluti peste varza, se stropesc cu apa si se dau la cuptorul incins pana se rumenesc bine si se fierbe varza.